Odds

Odds

Kan vara dålig etik i poker. Man spelar en extra hand på dealerpositionen för att tjäna en small blind. Enbart syna preflop, när någon höjer raisar du. Enbart syna preflop, när någon höjer synar du. No Limit = du får betta hur mkt du vill. Pot Limit = du får bara betta så mycket som finns i potten som max. Texas spelas bäst i NL och Omaha bäst som PL.

Den gyllene regeln är att använda 2-3 procent av den totala bankrullen per spel medan i sällsynta fall 5 bettingsidor utan licens med trustly procent kan spelas vid ett så kallat maxspel. Att jobba långsiktigt inom sportsbetting är mycket viktigt då marginalerna generellt är små och därför vill du som spelare inte missköta och övertrassera spelbudgeten. Detta spelsätt är vadslagning spelare mot spelare och inte spelare mot bettingbolag. Det innebär kort och gott att dubokar ett spel (tillhandahåller odds för andra spelare) eller om du istället vill agera bookie såbackar du ett spel Mer om denna typ av spel sätt finns att läsa under kapitlet; “Vad är betting exchange och hur fungerar det?

Till exempel om ett odds är 1.50 i decimalodds motsvarar alltså detta -200 (för att vinna 100 måste du satsa 200). Om vi istället leker med att oddset är 3.50 gånger pengarna motsvarar det 250 (Nu satsar du istället 100 och plussar således 250 kr). Läs mer om detta i kapitlet: “Vad är ett odds? En av de vanligaste spelformerna inom betting på fotboll. Här försvinner möjligheten till ett oavgjort resultat och beroende på vilken form av handikapp du som spelare lirat på kan utdelningen bli olika.

Resultaten med ett mål, 1-0, 0-1, innebär däremot i detta halv förlust och därmed halva insatsen tillbaka. Vid 0-0 är det förlust för hela summan. Att sköta sina finanser och i detta fall sin spelkassa är a och o inom betting. Att använda bankroll management betyder helt enkelt att du som spelare inte överskrider din förbestämda nivå av insats som ska läggas på enskilt spelobjekt.

Ingen Målskytt

I trav, ligga bakom ledarhästen och (förhoppningsvis) få lucka för att vinna. Det innebär att ett spel ogiltigförklaras och din insats betalas tillbaka. Du har inte en färdig pokerhand men du har nyckelkort på handen som förhindrar/försvårar för din motståndare att ha en bra hand. Till exempel om det ligger 3 i samma färg och du har ässet så ”blockar” du nötfärgen.

Man bettar flop, turn och river antingen med bluff eller en bra hand. Under The Gun, den första positionen efter mörkarna vid ett pokerbord. Agerar därför först preflop. Speltermer & spelformer – Vi förklarar Det finns som bekant massor av olika speltermer och spelformer att lära sig vad gäller sports betting. De flesta har såklart koll på begrepp som

Syna flopp/turn i poker utan bra träff för att planera att bluffa på turn eller river. Positionen två innan (till höger) dealern vid ett pokerbord. Du har kommit i prispengarna i en pokerturnering.

Spelmissbrukare Lurade Släktingar På Miljonbelopp

Spela seriöst och inte göra alltför galna spel. När man sitter med nöten och tar extra tid på sig att syna motståndaren, med intentionen att få denne att tro han/hon har bäst hand. Extremt dålig etik inom poker. Någon som kan spela solid poker för att sen klanta till sig och ”spy” iväg alla marker. Re-Raisar när det varit raise och en eller flera syner imellan.

När alla spel går in under en tidsperiod. Units är en fiktiv insats beroende på vilken nivå bettet ska ligga på. En unit kan representera en viss procent av din bankrulle.

Nuförtiden är det vanligt att spelbolag erbjuder möjligheten att köpa ut hela, eller delar, av ett vad som du ingått. Det innebär i korta drag att du kan stänga ditt spel redan innan eventet hålls (oftast till förlust) eller under matchens gång. Spelsajterna använder en kalkyl i beräkningarna om hur mycket pengar som ditt spel får stängas för i de allra flesta fallen. Vill du lära dig mer om Cash out klickar du in på kapitlet: “Vad är Cash Out? Decimalodds eller europeiskt odds är det oddsformatet som vi i Sverige vanligtvis använder oss av.

vadslagning eng

1X2, Över/under, Hemma-/Bortalag gör mål, trippel-fyrling-femling-sexling, Första lag att göra mål, Målskytt Medan vi i Sverige och mestadels i Europa använder decimalform när vi skriver ut odds på ett event använder man i USA en helt annan modell. Här utgår oddsen från 2.0, där det finns negativa (-) och positiva (+) utfall.

Förutom spel på matcher med resultat på lag finns också asiatiskt handikap i andra spelformer såsom hörnspel, varningar med mera. Asiatisk mållina är ett över/under-spel där utfallen kan bli fler än bara vinst eller förlust.

Den bästa möjliga pokerhanden du kan ha på en viss bräda. Representera att du har en specifik hand. Bettar du hårt på en parad bräda reppar du oftast minst triss.

Komma precis utanför priserna. Finns det 9 priser och du kommer 10a så ”bubblar” du. När du får en superstark hand men någon annan har bättre. Positionen innan (till höger) dealern vid ett pokerbord. Betala av eller gå allin i poker. Vinna stort eller ha mycket tur i ett spel. Skrivit klassiska pokerböcker och är en levande legend.